Uniek landbouw en recreatie concept

Locatie

Ter Linde ligt op een centrale locatie omgeven door Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg in een straal van 5 kilometer. De locatie kenmerkt zich door een goede en korte verbinding met de rijksweg A58 (op minder dan 5 minuten) en nabijheid van treinstations Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg.

Hofstede Ter Linde ligt op slechts twee kilometer afstand van de Westerschelde en op een even grote afstand van een andere belangrijke historische locatie in Ritthem, namelijk Fort Rammekens. De hofstede ziet zich omringt door vele interessante en plezierige recreatiemogelijkheden in de omringende steden en dorpen.

screen-shot-2016-09-08-at-9-45-13-pm

Unieke recreatie

De recreatieve mogelijkheden bij Ter Linde zelf mogen uniek worden genoemd voor Walcheren en omstreken. Er zijn uiteraard vele campings op Walcheren variërend van grote commerciële campings tot boerderijcampings. Bij veel van deze campings lijkt er echter voor gekozen zo veel mogelijk campingplaatsen op een omheind terrein te realiseren en wordt het terrein alleen voor kampeerdoeleinden gebruikt. Ter Linde is uniek in deze zin omdat hier recreatie gecombineerd wordt met land- en bosbouw en de kampeerder dit van dichtbij ervaart.

De vraag naar biologische producten neemt toe. Daarnaast komt er meer interesse voor eerlijke en lokaal geproduceerde producten. Vanuit de eigen teelt en met producten die in de directe omgeving worden verbouwd of verworven kunnen gasten van Ter Linde ervaren wat Zeeland op biologisch-agrarisch en culinair gebied te bieden heeft.

Verder zal het ecologische karakter van de kleinschalige camping een unieke kampeerervaring geven die kan dienen als inspiratie voor gasten die zelf streven naar een stukje zelfvoorzienendheid.

Natuurbehoud

Een belangrijke drijfveer voor de creatie van het voedselbos is natuurbehoud met een economisch verdienmodel. Het huidige productiebos met snelgroeiende populieren, aangeplant in 1992 onder een instanthoudingsregeling met subsidie van RVO, zal namelijk worden teruggebracht tot landbouwgrond als het gepresenteerde plan niet ten uitvoer wordt gebracht. Dit plan streeft daardoor ook natuurbehoud na, door omvorming van een het huidige productiebos tot duurzaam beheerde permanente polycultuur van inheemse (veelal eetbare) boom en struiksoorten. Een voor Zeeland zeldzaam maar zeer fraai bosaanzicht blijft daardoor behouden en wordt verder verfraaid.

Wij zien Hofstede Ter Linde als een mooie aanvulling op de bestaande traditionele landbouw en recreatiemogelijkheden in Ritthem waarbij het kleinschalige karakter van de bedrijfsvoering een minimale impact zal hebben op de bestaande infrastructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.