OEST farm&stay

Op het Zeeuwse landgoed Hof ter Linde ligt OEST.  Een boerderij met verblijf waar je zintuigen gestreeld worden. Kampeer in het voedselbos, overnacht in het vakantiehuis, proef van het land of werk mee aan de permacultuur projecten. Meer over OEST.

We proberen te leven en te werken volgens de permacultuur principes en inspireren anderen graag deze principes zelf te gaan toepassen. Tijdens je verblijf hier kun je daarmee al vast oefenen!

Zorg voor de natuur

Afval is voedsel; – Onze varkens en kippen zijn heel blij met je restjes voedsel en schillen, gooi ze in de daarvoor bestemde emmer – Onze fruitbomen zijn heel blij met de compost uit onze compost toiletten, verkies deze boven de normale waterverspillende toiletten – Afgevallen takjes mag je gebruiken voor je kampvuur, maar alleen op de door ons daarvoor aangewezen vuurplek

Hergebruik van middelen; wij filteren grijswater op eigen terrein. Mede daarom zijn alleen biologisch afbreekbaredouche/was/schoonmaak middelen toegestaan

Opvangen van energie; op de camping is minimale verlichting,de paden worden verlicht met zonnecel lampjes. Neem dus je eigen (zon)oplaadbare zaklamp mee.

Zorg voor de mens

Om de rust en veiligheid van de gasten te bevorderen worden auto’s geparkeerd op het parkeerterreinaan het begin van het bos. Voor het vervoer van je spullen kun je één van onze kruiwagens gebruiken.

Het is nog niet wijdverspreid dat wifi vele schadelijke gevolgen kan hebben, maar wij geloven zeker dat deze er zijn. Ons terrein proberen we stralingsarm te houden, er is daarom ook geen wifiop de camping, wel heb je voldoende bereik met telefoon. Maar de vliegtuigmodus is ook een verademing!

Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid, maar voor het welzijn van de mensen om je heen, mag er op het terrein niet gerooktworden.

We zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien, maar we zijn ook nog nooit zo gestressed geweest. We nodigen je uit weer even ‘back to basic‘ te gaan. Pluk je eigen groente, bereid je eigen eten in onze buitenkeuken en was je eigen vaat onder het genot van een praatje. Zie het ontbreken van een vaatwasser (ook inde vakantiewoning) daarom niet als gemis, maar genot!

Eerlijk delen

Vaak hoor je hier niet meer dan het fluiten van de vogels en het ruisen van de wind, probeer je eigen geluid te limiteren zodat iedereen kan genieten van deze stilte. Sowieso geldt er tussen 22:00 en 8:00 fluisterstilte

Overal om je heen vind je eetbare soorten, geniet ervan en laat ook de mensen na jou hiervan genieten.

Wij doen ons best het bos, het sanitair en de huur tenten en caravans schoon en mooite houden, hopelijk help je ons daarbij!

overnacht in je eigen tent
overnacht in onze de Waard tent
overnacht in onze vakantiewoning
camping sanitair